Blog Anne-Trije

‘Hoe enger de stap, hoe meer je leert’

Hi! Mijn naam is Anne-Trije, ik ben negentien jaar oud en ik studeer Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij Eén Uur Voor De Toekomst voer ik marketing/communicatie gerelateerde taken uit. Denk hierbij aan het beheren van de social media kanalen, teksten schrijven, opzetten van projecten, enzovoort. Maar, is wat ik op dit moment doe, mijn passie? En hoe ben ik hier dan achter gekomen?

Het begin

In de vierde klas van de HAVO wilde ik rechercheur worden, nadat ik tijdens corona ging voorbereiden op de toelating, kwam ik erachter dat mijn conditie niet mee zat. Ondertussen kreeg ik meer interesse in misdaadjournalistiek en politiek. Mijn ouders hebben beide journalistiek gestudeerd, dus ik wilde graag in hun voetsporen treden. Af en toe had ik wat twijfels of de opleiding niet te eenzijdig of saai zou zijn, maar toch bleef ik enthousiast. Wanneer je het ‘t minst verwacht, komt er wat beters op je pad. Mijn zus hoorde over een opleiding ‘die perfect bij mij past’. Ik zocht het online op en de vakken spraken mij aan: journalistiek, marketing, vormgeving, al mijn interesses in één! Ik bezocht voor de formaliteit nog even de open dag, maar ik had mijn keuze al gemaakt. In september 2020 begon ik aan de HBO bachelor, Creative Business.

Het eerste jaar van mijn opleiding was erg breed, elke maand kreeg ik twee nieuwe vakken en ik vond (bijna) alles leuk. In de zomervakantie raakte ik gestrest, want als ik alles leuk vond, vond ik niks leuk genoeg (dacht ik). Hierdoor ben ik op mijn zeventiende begonnen als freelance tekstschrijver. Doordat ik steeds meer ervaring kreeg en tijdens mijn tweede schooljaar meer leerde over marketing, sleepte ik verschillende klussen binnen. Het maken van social media plannen en het beheren van accounts werd mijn volgende bezigheid. Anderhalf jaar verder en nu werk ik al een tijdje voor Eén Uur Voor De Toekomst, waar ik mijn ervaring verder kan opdoen. 

Anne-Trije!
Passie

Hoe cliché het ook klinkt, achter jouw passie komen is even belangrijk als de weg er naar toe. Passies kunnen veranderen, maar dat het gaat er om dat jij jezelf beter leert kennen. Je hoeft niet één ding te hebben wat precies bij jou past, je kan ook twee of drie passies hebben en deze zijn dan misschien niet zo extreem, maar dat maakt niet uit. Ik weet nog niet zeker wat mijn passie is, ik denk ook niet dat ik er specifiek één ga vinden. Marketing, communicatie, schrijven, ik vind van alles leuk en ik hoop dit nog voor een lange tijd te kunnen bundelen. 

Door het opdoen van ervaring (stages én klussen) en netwerken met mensen in deze branche, leer ik mezelf en mijn interesses beter kennen. Daarnaast was het voor mij belangrijk om te accepteren dat er niet één ding voor mij bestemd hoeft te zijn en ik continu verander en mezelf blijf verrassen. Als ik over tien jaar de zorg in wil, dan is dat volkomen oké. Omdat mijn studie breed is, wil ik mij graag gaan verdiepen, daarom ga ik Communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben jong wanneer ik afstudeer en ik wil mij graag verder ontwikkelen. Ten slotte vind ik het ook een beetje eng, anders moet ik op mijn twintigste van negen tot vijf gaan werken en kom ik er misschien wel achter dat deze branche niks voor mij is. Daarom kies ik ervoor om meer ervaring op te doen, tijdens een universitaire opleiding.

‘Niet alles gaat jouw liggen, zo kom je erachter wat jouw krachten zijn.’

Om terug te komen op de vraag: ‘Maar is wat ik op dit moment doe mijn passie?’, ja het is mijn passie, voor nu. Ik studeer iets wat ik leuk vind en ik heb het geluk dit direct te kunnen toepassen op mijn werk. Doordat ik voor bedrijven freelance heb ik diverse uitdagingen en vrijheid tijdens het aangaan van deze uitdagingen. Op deze manier ben ik mijzelf echt aan het ontdekken. Wie weet wat de toekomst brengt.

Tip van mij:

Durf en doe. Neem risico’s, doe ervaring op en ontwikkel je. Hoe enger en moeilijker een stap is, hoe meer jij er van kan opsteken. Niet alles gaat jouw liggen, dat is maar goed ook, zo kom je er beter achter wat jouw krachten zijn. Ten slotte is niks voor altijd, dus schaam je ook niet als je toch van route wil veranderen.

Lees meer blogs:

Blog Anne-Trije

Terugblik 2022!

Blog Britt van Gastel

De beste weg is niet altijd de snelste!

Blog Sophie Eekels

Artiesten-manager to-be!