Over ons

Eén uur voor de toekomst is een nieuw initiatief van Qidos. Qidos gelooft in ruimte voor talent, voor iedereen! Naast opdrachten voor diverse organisaties zetten wij graag maatschappelijke initiatieven neer, gericht op vernieuwing in het denken over ruimte voor talent.

1768+

Professionals die een uur doneren

13k+

Uren gedoneerd door professionals

100+

Toekomst vragen beantwoord

Wij zijn een uur voor de toekomst

Ruimte voor talent. De nieuwe generatie barst van de talenten! Toch is het vaak een zoektocht voor jongeren om hun talenten te ontdekken, en vooral hoe ze deze talenten tot bloei kunnen laten komen.

Tegelijkertijd zijn veel sectoren de komende jaren op zoek naar handige handen, andersdenkende veranderaars, goedopgeleide vakmensen, heldere geesten en slimme werkers, zorgzame professionals en gepassioneerde  verschilmakers.

Met Eén uur voor de toekomst brengen we dit bij elkaar. Door jongeren te inspireren over de toekomst creëren we ruimte voor talent.  

Toekomstkeuzes

Wij geloven erin dat jongeren vanuit de eigen talenten en intrinsieke motivatie de beste toekomstkeuzes kunnen maken. 

Ongeacht opleidingsniveau, sociale achtergrond en netwerk gunnen we elke jongere om te ontdekken wat bij hem/haar past. 

Hierdoor vergroten we het perspectief en de kansen van jongeren op een zelfstandig bestaan, waarin ze een stabiele toekomst kunnen opbouwen met werk wat echt bij hen past.

You can't be what you can't see

Onze ambitie is om jongeren te inspireren bij het maken van studie- en beroepskeuzes. Kiezen vanuit het hart kan als jongeren zich kunnen oriënteren op de mogelijkheden die er zijn. You can’t be what you can’t see. Door jongeren te verbinden met mensen uit de praktijk, ontdekken ze hun mogelijkheden, drijfveren, ambities en motivatie.

Verrassend leuk!

“Het contact is waardevol voor de studenten, maar zelf leer ik er ook veel van om met jongeren over de toekomst te praten!”

eigen ondernemer

Maatschappelijk betrokken werkgevers

Elke professional kan zich gratis aanmelden bij Eén uur voor de toekomst om over zijn of haar werk te vertellen. Werkgevers kunnen hier wat aan toevoegen! Door Supporter van de toekomst te worden. Hiermee dragen ze  actief aan de kansen en het perspectief voor jongeren op de arbeidsmarkt.