Over ons

Eén uur voor de toekomst is een social start-up, voor en door jongeren. We inspireren jongeren bij het maken van toekomstkeuzes, zoals studie- en beroepskeuzes. Door jongeren in contact te brengen met professionals uit de praktijk, in allerlei verschillende beroepen. Via (online) Meet & Greets, speeddate events en groepsgesprekken met inspirerende leiders of ervaren ondernemers. Ook bieden we inspiratie via podcasts en video-content.  Zo ontdekken jongeren wat een bepaald beroep inhoudt, vergroten ze hun netwerk en ontdekken ze hun mogelijkheden.

Voor en door jongeren!

Alles binnen één uur voor de toekomst wordt door jongeren bedacht, ontwikkeld en georganiseerd. Van de communicatie met jongeren tot relatiebeheer met onze partners, van social media tot aan het organiseren van Meet & Greets en toffe events. Hierdoor sluiten onze activiteiten niet alleen goed aan bij de doelgroep, maar geven we onze jongeren met deze bijbaan de kans zichzelf te ontwikkelen én hun eigen interesses te ontdekken.

Ons jongerenteam bestaat uit 20 jongeren, elk met hun eigen drijfveren en ambities om bij te dragen aan onze maatschappelijke missie. Ze studeren in heel Nederland aan verschillende MBO-, HBO- en WO-onderwijsinstellingen.

Kiezen vanuit het hart

Ken je dat, dat je hart een sprongetje van blijdschap maakt als je iets doet wat je echt heel tof vindt en met passie doet? Dát unieke gevoel wil één uur voor de toekomst jongeren geven als ze zich oriënteren op hun toekomst. Kiezen vanuit het hart kan als jongeren geïnspireerd worden en kleine vonkjes ontvangen van mensen die vol passie over hun werk vertellen.

Onze missie

Wij geloven dat jongeren vanuit hun eigen talenten en passie heel goed zelf hun toekomstkeuzes kunnen maken. Maar hoe ontdek je waar je hart ligt, waar je goed in bent en wat er allemaal mogelijk is?

Het huidige schoolsysteem biedt weinig ruimte voor het ontdekken van jezelf, je talenten, passie en motivatie. Met als gevolg dat veel scholieren en studenten geen idee hebben wat ze willen doen en waarom. Schooluitval, demotivatie, studie-switch, depressies en burnouts op jonge leeftijd zijn helaas aan de orde van de dag. 

Inspireer de toekomst

Wij willen jongeren inspireren bij het maken van hun toekomstkeuzes. Door jongeren in contact te brengen met mensen uit de praktijk die kunnen uitleggen waarom zij zo enthousiast zijn over het werk dat ze doen. De toekomst inspireren, noemen wij dat.

We gunnen het elke jongere om te ontdekken wat bij hem/haar past. Ongeacht opleidingsniveau, sociale achtergrond en netwerk.