Blog Sophie Eekels

Artiestenmanager-to-be

Hoi! Mijn naam is Sophie, ik ben 23 jaar en studeer Leisure & Event Management in Breda. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik VMBO-T gedaan. Ik wilde hierna een MBO-opleiding gaan doen, maar welke was nog even zoeken.

Ik vond de toerismebranche erg interessant, omdat het veelzijdig en afwisselend is. Ik ben nog wel gaan oriënteren op een aantal andere dingen, zoals bijvoorbeeld journalistiek, maar de school of opleiding sprak me uiteindelijk toch niet zo aan. Ik heb verschillende speeddates en informatieavonden vanuit school bijgewoond en ben zelf ook naar open dagen van scholen toegegaan. Daar voel je uiteindelijk toch het beste de sfeer en kan je ook met studenten praten hoe het er daar aan toegaat.


Travel & Hospitality
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de MBO opleiding ‘TUI Hospitality Academy’ (leidinggevende Travel & Hospitality) op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. De sfeer voelde hier goed, het was niet massaal en ik kreeg gelijk duidelijke uitleg. Helaas bleek ik gezakt te zijn voor mijn eindexamen, dus moest ik mijn laatste jaar over doen. Vol goede moed ging ik dat jaar in en eind van het jaar ben ik nog eens gaan kijken bij het KW1C. De opleiding voelde nog steeds goed, dus ben ik een jaartje later alsnog begonnen met de TUI Hospitality Academy. Ik kreeg hier vakken zoals front- en backoffice, landenkennis en reisleiding. Daarnaast gingen we elke week op Stay or Go, waarmee we kennis maakten met de branche of er een gastspreker langskwam. Ook liepen we 40 weken stage, waar ik ook veel van geleerd heb, op zowel professioneel als persoonlijk gebied! Ik heb stage gelopen bij het hoofdkantoor van TUI en bij Fletcher hotel Boschoord.

Sophie!


Leisure & Event Management

Na drie jaar was ik klaar met deze opleiding en wilde ik nog doorstuderen. Ik merkte dat ik het toerisme en het organiseren erg leuk vond. Ik kwam al snel uit bij Breda University of Applied Sciences. Ik heb hier een aantal opleidingen bekeken, zoals facility management, hotel management, toerisme en event management. Daarnaast twijfelde ik nog om Spaans of grafisch vormgever te studeren, maar het organiseren stak uiteindelijk toch daarboven uit. Na wat onderzoek en verschillende open dagen bezocht te hebben, ben ik uiteindelijk voor Leisure & Event Management gegaan. Hier kreeg ik vakken als projectmanagement, leisure en werkten we veel aan real life cases in groepen. Ook hier heb ik 40 weken stage gelopen, bij de Koninklijke Luchtmacht en bij Beachclub Sunrise.


Dance Industry
Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en ben ik bezig met de minor Dance Industry op de Fontys in Tilburg. Over een halfjaar ga ik afstuderen, wat best spannend is! Wat ik hierna wil doen? Ik zou heel graag artiestenmanager willen worden van beginnende artiesten, hen helpen hun weg te vinden in hun carrière en deze hogerop te tillen. Daarnaast ben ik alsnog bezig met het leren van Spaans; afgelopen zomer ben ik een maand in Malaga geweest voor een cursus en in Nederland volg ik ook weer lessen! Verder ben ik bezig met een online cursus grafisch vormgever. Zo komen alsnog alle dingen samen die ik graag zou willen doen.

Tip van Sophie
Mijn tip in het vinden van de juiste studiekeuze? Zoek uit wat je leuk vindt, ga in gesprek met docenten en studenten, bezoek open dagen en laat je niet beïnvloeden door de mening van andere!

Lees meer blogs:

Blog Anne-Trije

'Hoe enger de stap, hoe meer je leert'

Blog Anne-Trije

Terugblik 2022!

Blog Britt van Gastel

De beste weg is niet altijd de snelste!