Matched!

Koen spreekt een cybersecurity specialist

Koen (18) studeert International Business Administration aan de Universiteit Twente en is geïnteresseerd in de wereld van de cybersecurity. Lees snel wat Koen aan de Meet&Greet met Rick en Edwin van Z-CERT heeft gehad.

Koens motivatie

Door de media en de informatie op school zit in mijn hoofd een aardig stereotype beeld van een ICT-er: iemand die de hele dag achter zijn computer zit te programmeren. Ik wilde er achter komen of dit beeld klopt. Daarnaast vroeg ik me af wat voor opleiding er precies nodig was en of er veel afwisseling zit in dit beroep. Daar ben ik nu écht achter gekomen!

Koens highlights

  • Voor mij is echt het stereotype beeld van de ICT-er doorbroken; er zit best wat afwisseling in het werk, je zit zeker niet de hele dag achter de computer;
  • Je hebt geen specifieke opleiding nodig, het gaat erom dat je er wil zijn en dan willen ze je alles leren;
  • Veel verheldering over hoe het er nou echt aan toegaat in zo’n organisatie;
  • Ze willen in je investeren als je echt passie voor dit vak hebt!

Koens tip voor jou

Kom erachter of het beroep dat jou leuk lijkt, ook echt iets voor je is! Ook al past het uiteindelijk toch niet helemaal bij jou, het is heel vet om met iemand uit de praktijk in gesprek te gaan en het kan veel duidelijk maken. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat het beroep cybersecurity specialist toch niets voor mij is, maar dit zorgt ervoor dat ik naar andere beroepen kan kijken en steeds een stapje dichter bij mijn droombaan kom.

Dit is jouw moment, kom erachter wat bij je past!

Twijfel je nog over je toekomstkeuze, of lijkt het je gewoon superleuk om iemand uit de praktijk te spreken? Zoek hier uit met wie jij graag in gesprek wil. Staat het beroep van jouw keuze er niet tussen? Vertel ons (link naar droompro) over welk beroep jij graag meer wilt weten, dan regelen wij een Meet&Greet voor jou!

Ontdek meer Matched!

MATCHED!

Louise spreekt met onderzoeker & teamleider!

MATCHED!

Britt spreekt met een digitaal wijkagent!  

MATCHED!

Lize spreekt een Meester Patissier!