Matched!

Louise spreekt met onderzoeker en teamleider Marije!

Louise heeft de bachelor Communication Science afgerond en is momenteel bezig met haar master, Youth Studies. Tijdens haar bachelor werd al gauw duidelijk dat ze naar non-profit neigde, samen met en voor mensen te werken om zo een mooi verschil te maken in Nederland of daarbuiten. Haar master bevestigt dat Louise helemaal op haar plek zit, maar welke richting zij verder op wil? Daarvoor ging zij in gesprek met onderzoeker en teamleider, Marije Boonstra. Benieuwd waar Louise achter is gekomen? Lees gauw verder!

Louise’s motivatie

Tijdens haar baan in een Duitse Kindergarten, kwam Louise erachter dat praktisch en klinisch werk haar enorm aansprak. Ze was benieuwd naar welke mogelijkheden er waren voor iemand zonder pedagogische of psychologische achtergrond, om toch die kant op te gaan. Louise’s interesse in de korte lijn tussen kantoor en klinisch werk kwam overeen met het werk van de professional Marije Boonstra, onderzoeker en teamleider bij Auris. “Persoonlijk had ik niet bedacht of ik iets in de richting van taalontwikkelingsstoornissen bij kinderen zou willen doen.” Het ging vooral om de manier van werken waar de match op was gebaseerd. “Ik ben hier wel enthousiast over geworden.”

De highlights
  • “We konden goed met elkaar praten en we leerden elkaar kennen. Ik heb meer gehoord over Auris, de doelen van de organisatie, op welke manier er gewerkt wordt en hoe teams binnen de organisatie zijn opgebouwd. Marije heeft verteld hoe een gemiddelde dag/week eruit ziet, hoe ze zelf bij Auris terecht is gekomen en of het belangrijk is om een diploma in de richting van psychologie of pedagogiek te hebben als je ook meer aan de klinische kant wil zitten.”
  • “Het stelde mij gerust dat je ook zonder titel, van bijvoorbeeld pedagoog, met de doelgroep aan de slag kan gaan om interventies te realiseren en te implementeren. Het was heel fijn om meer te horen over hoe zo’n organisatie eruit ziet en te werk gaat, omdat ik nog geen stage heb gelopen.”
  • “Marije is pas later van beroep geswitcht, ik vond het leuk om te horen dat je er veel later weer achter kan komen dat je toch iets totaal anders wil doen en dat dit gewoon lukt!”
Tips voor jou!

“Je komt er wel, er zijn ontzettend veel manieren om daar terecht te komen waar je wil, je moet alleen even zoeken of het gewoon domweg gaan doen. Begin daar nu mee en schrijf je in bij Een Uur Voor De Toekomst! Je haalt er veel nieuwe en handige inzichten uit, ook wanneer je in eerste instantie niet zeker weet of de match jouw vragen kan beantwoorden.”

Ben jij benieuwd naar jouw passie? Ga in gesprek met een professional!

Twijfel jij nog wat voor richting je op wil en waar jij gepassioneerd over bent? Dan kun je met behulp van een meet & greet erachter komen wat de opties zijn en of iets bij je past! Staat het beroep nog niet in ons lijstje? Laat ons weten welk beroep helemaal jouw interesse heeft en dan gaan wij het voor je regelen! Vind je het nog spannend? Logisch, dat maakt helemaal niet uit. Er kan altijd iemand van ons matching team aansluiten bij het gesprek. Zij kunnen je helpen en ondersteunen waar nodig. Klik hier om je aan te melden.

Ontdek meer Matched!

MATCHED!

Britt spreekt met een digitaal wijkagent!  

MATCHED!

Lize spreekt een Meester Patissier!  

MATCHED!

Pim spreekt een Architect!