Matched!

Gilandro spreekt een radio-DJ 

Gilandro ontmoet radio-DJ Imani! 

Gilandro studeert Music Indrustry Professional aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Hij heeft een grote interesse in maatschappelijke kwesties, maar wilde misschien ook artiest worden. Kan je dit goed combineren in het werk als radio-DJ? Lees snel wat Gilandro heeft geleerd tijdens zijn Meet&Greet met Imani!  

Gilandro’s motivatie 

Ik houd van maatschappelijke kwesties, maar ook van radio DJ’s. Imani presenteert bij FunX het programma ‘Jouw Stad’. Hier komen interviews, talenten en meningen uit de buurt aan bod. Ik had in eerste instantie interesse in het worden van artiest, alleen kwam ik erachter dat ik toch niet zo graag op de voorgrond wil staan. Als radio-DJ ben je alsnog heel erg muzikaal bezig en met een programma als dat van Imani kan je ook nog maatschappelijk werk verrichten. Hierdoor was ik heel benieuwd naar haar verhaal!  

Gilandro’s highlights 

  • Ik wist niet hoe een dag als radio-DJ eruit zou zijn. Het is zeker geen 9 tot 5 baan! Imani komt om 11:00 op kantoor en is dan om 16:00 alweer klaar. Je hebt eerst een soort voorbespreking en gaat dan bezig met de show! 
  • Ik ben erachter gekomen hoe je binnenkomt bij een radiostation. Ik dacht dat je eigenlijk al bekend zou moeten zijn, maar dit is niet het geval. Daarnaast heb je ook geen opleiding nodig, je wordt echt bij het bedrijf opgeleid tot DJ! 
  • Voor het gesprek had ik nog niet een goed idee van wat ik écht wilde worden, ik dacht nog iets te klein. Ik wist dat ik graag mijn stem wilde laten horen, maar dacht dat dit niet op heel veel manieren zou kunnen. Eerst was ik niet geïnteresseerd in radio maar na dit gesprek dacht ik, dit is iets wat ik zeker zou kunnen doen in de toekomst! 
  • Ik ben erachter gekomen dat ik heel goed in dit werkveld pas. Op basis van Imani haar verhaal klonk het alsof de mensen die bij de radio werken hetzelfde denken als dat ik doe! 

Gilandro’s tip voor jou!

Wees goed voorbereid op je meet&greet! Je moet weten wat je wil vragen en je moet aftasten hoe het gesprek uiteindelijk loopt. Je kan niet elke vraag aan iedereen stellen, maar soms mag je best een beetje brutaal zijn. Het was voor mij ook een goede manier om te netwerken en ik mag binnenkort zelfs een dag meelopen met Imani! Zo zie je maar weer wat eruit kan komen!  

Ook erachter komen wat jouw droombaan is? Meld je aan voor een meet&greet! 

Heb jij ook iemand met wie je heel graag wil spreken of ben je benieuwd naar welke opties er voor jou zijn? Meld je hier aan voor een meet&greet. Staat het beroep er niet tussen? Vertel ons over welk beroep je graag meer wilt weten en dan gaan wij het voor je regelen! Vind je het nog spannend? Er kan altijd iemand van ons matchingsteam aansluiten bij het gesprek. Zij kunnen je helpen en ondersteunen waar nodig.  

meet & greet studiekeuze loopbaan kennismaking studenten

Ontdek meer Matched!

MATCHED!

Louise spreekt met onderzoeker & teamleider!

MATCHED!

Britt spreekt met een digitaal wijkagent!  

MATCHED!

Lize spreekt een Meester Patissier!