Een uurtje voor later …

School, uni, toetsweken, tentamens, deadlines, hobby’s, je vrienden… oh en nog even snel een verslag over een open dag inleveren. De studie was niets voor je, een paar zinnen evaluatie en snel weer door. Wat je wel gaat studeren? Of wat ga je binnenkort na je studie doen? Geen idee, eerst nog even sporten, de toekomst komt later wel. Of misschien heb je al een studie gekozen, maar heb je geen idee wat je er later mee wil gaan doen. Het kost je al genoeg energie om al je vakken bij te houden, de tentamenweken door te komen en met al je nieuwe vrienden af te spreken.

Herkenbaar?

Als scholier of student kun je het behoorlijk druk hebben met dingen die nu spelen. Het is niet gek als school, je bijbaan, vrienden, huiswerk of vereniging het grootste gedeelte van je dag innemen.

Toch is het belangrijk om je nu alvast te oriënteren op wat je straks wilt gaan studeren of wat je na je studie wilt gaan doen. Betekent dat dat je nu al precies moet weten wat je wilt doen? Helemaal niet! Maar het is goed om af en toe even stil te staan waar je mee bezig bent en waar je goed in bent. Tijd nemen om rustig te overdenken wat je leuk vindt, waar je goed in bent, en wat je dromen zijn. 

Waar begin je?

Misschien geeft nadenken over de toekomst je af en toe best wat stress. Of roept het zelfs een paniekreactie op en wil je er liever zo min mogelijk mee bezig zijn. 

Want waar begin je met oriënteren? Ga je alle studies af op alle scholen en universiteiten? Probeer je veel open dagen te bezoeken? Of geef je een aantal studies een cijfer en laat je een dobbelsteen bepalen wat je gaat studeren? Allemaal tijdrovende en misschien niet heel praktische manieren om je te oriënteren.

We gaan je helpen!

Met één uur voor de toekomst willen we je graag helpen tijd te besteden aan je toekomst op een laagdrempelige manier. Kijk bijvoorbeeld even rond op de themapagina’s, luister een podcast of lees de blogs van jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. 

Heb je al een idee in welke richting je zou willen gaan? Lees dan één van onze interviews of plan een online meeting in met een professional die jouw droombaan heeft! Onze professionals vertellen je namelijk graag meer over wat hun werkzaamheden inhouden en hoe ze op deze plek gekomen zijn. 

Misschien zie je wel een leuke traineeship staan, of begin je aan de studie waar de professional je over heeft verteld. Of ontdek je door deelname aan één van onze events waar jij enthousiast van wordt en hoe je deze inzichten kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor je loopbaan. 

Hoor de verhalen uit eerste mond

Veel van onze professionals zullen je vertellen over de keuzes die zij gemaakt hebben en hoe die van invloed zijn geweest op hun professionele carrière, maar dat betekent niet dat dit altijd logische gevolgen zijn. Wat dacht je van een verpleegkundige die eerst geschiedenis studeerde of een lerarenopleiding volgde? Hoe word je eigenlijk CEO? 

De professionals kunnen je ook veel vertellen over hun werkveld, de mogelijkheden en met je meedenken over wat voor jou goede vervolgstappen kunnen zijn na je studie. Wie weet beland je wel in hetzelfde werkveld of word je zelfs collega’s!

Er zijn veel verschillende banen en minstens evenveel verschillende wegen er naar toe. Het begint met een droom of met een plan. En die droom of dat plan begin je hier door een uurtje aan je toekomst te besteden!