Op zoek naar een bijbaan mét social impact?

 Regio’s: Amsterdam, Utrecht en Noord-Brabant

Join jij ons team?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk vinden om in teamverband op middelbare scholen ons nieuwe programma ExploreYourFuture te faciliteren.

Explore Your Future

Op de middelbare school is het super lastig om een beeld te vormen van wat je later zou willen doen voor werk, en dus welke studiekeuze je moet maken. Lessen over beroepsoriëntatie zijn over het algemeen best saai. Daar brengen wij verandering in!  ExploreYourFuture is hét nieuwe beroepsoriëntatie programma, ontwikkeld vóór en dóór jongeren.

Een programma vóór en dóór jongeren

Met het jongerenteam (6 tot 8 jongeren) organiseer je gave activiteiten op middelbare scholen om leerlingen hun talenten, studiekeuze en droomberoep te laten ontdekken. Zoals een in-school festival met photobooth, talenten-Jenga, een over-the-top-beroepenspel ‘Who’smost likely to’, een inspiratiemuur en nog veel meer. 

Ook verzorg je met je team drie workshops in de klas en help je bij het regelen van een online meet & greetmet iemand met hun droomberoep. Je helpt ze met meedenken over een maatschappelijke challengein het werkveld waarin ze later misschien willen werken. Zo kunnen leerlingen ontdekken wat ze in de praktijk leuk vinden. 

Kortom: beroepsoriëntatie nieuwe-stijl!

Wat ga je doen?

Je taken bestaan uit:

  • het helpen organiseren van het totale project (o.a. voorbereidingen voor het startevent en workshops)
  • het enthousiasmeren en begeleiden van de scholieren tijdens het startevent
  • het begeleiden van scholieren bij opdrachten tijdens de workshops in de klas
  • het matchen van de scholieren met iemand met een beroep waarover zij graag meer willen weten
  • het ondersteunen van de scholieren tijdens hun Meet & Greet met deze persoon
  • het begeleiden van de leerlingen tijdens hun maatschappelijke challenge.

Teamwork!

Uiteraard hoef je deze taken niet alleen te doen. Je bent onderdeel van het jongerenteam en je wordt begeleid door ervaren collega’s van een uur voor de toekomst. Ook krijg je (betaald) een training. 

Is dit echt iets voor jou?

Vind jij het leuk om middelbare scholieren te enthousiasmeren en te stimuleren? Hou je van organiseren en regelen? Heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden? En ben je veel beschikbaar tijdens schooltijden door flexibiliteit in je rooster? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wanneer?

Je job start in september. Een groot aantal activiteiten, zoals de festivals en de workshops zijn op schooldagen, voorbereiding kan grotendeels online en in de avonden. Maar je moet dus wel tussen september en november regelmatig overdag werken kunnen inpassen in je rooster!Een ideale baan als je bijvoorbeeld een tussenjaar hebt of weinig vaste lesuren hebt.

Neem contact op!

Kortom, een super toffe kans voor jongeren die het leuk vinden om scholieren te begeleiden en hen willen helpen bij het ontdekken van hun toekomst. Je doet waardevolle ervaring op en je werkt in een organisatie die voor 80% uit jongeren bestaat. 

Stuur een mailtje naar Elena (elena@eenuurvoordetoekomst.nl), met je motivatie en informatie over jezelf. Dit mag in de vorm van een filmpje zijn, een link naar je LinkedIn profiel, je cv en/of gewoon in de vorm van een korte mail. Ook voor vragen kan je bij Elena terecht.

Wie zijn wij?

ExploreYourFuture is een programma van stichting één uur voor de toekomst. Wij zijn een social start-up. Onze droom is dat elke jongere kan ontdekken wat bij hem/haar past. Ongeacht opleidingsniveau, sociale achtergrond en netwerk. 

Wij helpen jongeren hun toekomstpad te ontdekken. Door jongeren in contact te brengen met mensen met verschillende beroepen en in verschillende werkvelden. Centraal staan dus ONTMOETINGEN tussen jongeren en professionals. 

Bijna alles binnen Stichting één uur voor de toekomst wordt bedacht, geregeld en uitgevoerd vóór en dóór jongeren, van de socials tot programma’s op scholen, van de podcasts tot aan beroepenseries. Het jongerenteam bestaat uit studenten (MBO, HBO en WO) uit heel Nederland. Join the club!