|
24 februari 2023

Ruim 100 meet & greets voor leerlingen havo-4 en VWO-4!

In de maand december gaven Anne-Linde, Koen, Anne-Trije, Marie-Lou en Timon uit ons jongerenteam workshops aan alle leerlingen van HAVO-4 en VWO-4 van het Jordan Montessori College Utrecht in Zeist. Aan de hand van ons eigen kaartenspel zijn de scholieren aan de slag geweest om hun kwaliteiten en interesses te vertalen naar beroepen die ze leuk lijken. Hieruit zijn meer dan 100 (!) aanvragen voor ontmoetingen met professionals uit de praktijk uit gekomen! [à lees meer] Voor een aantal scholieren zit hun meet & greet er al op, zo kwamen zij meer te weten over het beroep van hun interesse. Door de grote behoefte vanuit scholieren naar een gesprek met een politieagent, heeft er zelfs een groeps-meet & greet plaatsgevonden!

Deze geslaagde pilot smaakt naar meer. De school was erg enthousiast over de aanpak en het grote netwerk van professionals die jongeren graag over hun werk vertellen. Voor de scholieren was een meet & greet nog best spannend, maar wie kan hier nou beter bij helpen dan hun peers? We begeleiden de scholieren bij het maken van een afspraak met een interessante professional. Ook bieden wij de mogelijkheid om tijdens de meet & greet erbij te zijn.

Nog geen aanvraag voor een meet & greet gehad? Niet getreurd. Het komende jaar zullen we op meer scholen workshops verzorgen en zo nog meer meet & greet aanvragen faciliteren. Check nog even jouw profiel op onze website: heb je nog dezelfde baan en klopt jouw mailadres nog? En heel belangrijk: zorg dat de omschrijving van jouw functie helder en toegankelijk is voor jongeren.

Deel dit bericht

Ben je professional?

Inspireer jongeren door over je werk te vertellen en help ze bij hun studiekeuze.

Ben je scholier?

Leg contact met mensen uit de praktijk en ontdek jouw droomberoep.

Evenementen

Wij organiseren ook evenementen. Benieuwd wat er aan zit te komen?

Nooit meer een nieuwtje of evenement missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. We beloven dat we maar twee keer per maand een update zullen sturen.

Email*

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met ons Privacy Statement.